tisdag, februari 28, 2012

Havrekakor




Till vänster smaksatta med kanel (se här). Den här
burken skall med till jobbet och mina goa kollegor.
En kaka till onsdagskaffet sitter sällan fel ...

Det här en klassisk småkaka som LÄTT platsar på topp 10-listan. Så snabb att göra och som smakar så grymt gott. Kakorna bara smälter i munnen .... Det här är mitt BÄSTA recept på havrekakor!

Smaksätt gärna kakorna med kanal (se här), blanda ner korinter/russin eller ringla choklad över. På bilderna har jag gjort minikakor - perfekta till kaffet! Du får då ut 60 st kakor. Och de är som sagt gjorda i ett nafs!

Lägg dem i en plåtburk och de håller i en evighet ...

30 st

150 g rumsvarmt smör
3 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Mixas ihop i en mixer. Rulla till 2 st korvar och skär i 30 bitar. Rulla till bollar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, i 175 grader. Räkna med 10 minuter för mini och 13-18 minuter för normala. Håll koll så de inte bränns!

Inga kommentarer: