söndag, februari 26, 2012

Helstekt rostbiff med potatispuré och pepparsås



Visst finns det goda såser att köpa i affären. Det här är ett hett tips!!

Wow vilken middag det blev! Mört, mediumstekt kött med en pikant pepparsås. Och krämig potatispuré ... och på toppen morotstrassel. Lyxigt men väldigt lättlagat!

Såsen är faktiskt färdig köpesås som jag blivit tipsad om. RIKTIGT god! Man skulle ta hälften sås, hälften grädde. Jag tyckte dock såsen blev för skarp då så jag tod dubbelt upp med grädde.

Morotstrasslet är morötter som jag strimlat med sparrisskalare och stekt i olivolja och kryddat med salt.

Recept på potatispuré hittar du här.

Köttet helstekte jag i ugn, 125 grader, till en innertemp på 58 grader. Det tog ungefär 35 minuter för en köttbit på 600 gram.

3 kommentarer:

Emma sa...

Det där morotstrasslet måste jag pröva!! Har nästan alltid morötter i någon form när jag steker kött, men detta var en ny form!! Alla jensens såser är ju jättegoda! / Emma

Therese wikman sa...

Går det göra trasslet med en potatis slakare? Eller osthyvel för tjockare skivor?

Sara sa...

Hej T!!
Det går bra med osthyvel - inte vanlig potatisskalare, blir för tunt och smalt :-)