söndag, februari 19, 2012

Klyftpotatis med timjan & vitlök

Här ihop med hemmagjord bearnaisesås och stekt entrecote

Klyftpotatis kan varieras in i det oändliga. Jag tycker, som omväxling, det smakar extra gott att krydda potatisen. I det här fallet med torkad timjan och ett par krossade vitlöksklyftor. Riktigt gott! Behåll skalet kvar på vitlöken och krossa den lätt under en kniv så får du en mild smak av vitlök!

potatis (gärna fast)
olja
torkad timjan
vitlök
flingsalt
svartpeppar

Klyfta potatisen (skala eller ha kvar skalet) och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och strö på salt, timjan och svartpeppar. Krossa ett par vitlöksklyftor (1 st för varje portion) med skalet kvar, lättast gör du det om du lägger en kniv på och trycker. Lägg ner bland potatisen. In i mitten av ugnen, i 225 grader på grill, i ca 20 minuter.

1 kommentar:

Emma sa...

Man kan smaksätta potatis med så mycket gott!!!