söndag, april 29, 2012

Gräddglass



Här har jag fyllt upp glassen i chokladformar, se här. Sen in i frysen.

Här har jag fyllt upp glassen i muffinsformar (silikon).
Bara att frysa och sen ta fram en och en. En sats räcker till 12 formar.

 Ta fram några minuter innan servering! "Isen" försvinner på några minuter.


Det här är mitt bästa OCH enklaste recept på världens godaste gräddglass. 4 ingredienser - 2 arbetsmoment! Det tar bara några minuter att göra och resultatet är oslagbart! Det här är det enda receptet du behöver på glass.

Du gör den här glassen i ett nafs och du behöver ingen glassmaskin. Resultatet är en krämig, lyxig glass med grym smak av vanilj. Jag tror den här glassen är det godaste jag ätit i glassväg.

Frys den i en stor form, i en avlång sockerkaksform, i portionsformar, i glas eller i chokladformar. Servera gärna med sås eller färska bär.

 
4-6 portioner

1 vaniljstång
4 äggulor
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde

Vispa äggulor, vaniljstång och florsocker pösigt. Vispa grädden och vänd ner i äggblandningen. Frys i önskad form/former. Ju större form - desto längre tid kräver glassen i frysen. Stäl fram en liten stund innan den skall ätas.

1 kommentar:

Millas Hälsoblogg sa...

Men vilket bra recept tack för det.