måndag, maj 07, 2012

Chokladflarn

 Här ihop med min hemmagjorda gräddglass som är av världsklass!
Glassen häller jag i chokladformar innan jag fryser den. Formarna består av choklad som jag penslar på insidan av muffinsformar. In i kylskåpet, pensla ett lager till - in i kylskåpet och fyll sedan med glassen (som inte är fryst än). Ta ut en liten stund innan servering, ta bort muffinsformen direkt medans desserten fortfarande är fryst.


Jag vill gärna dekorera mina desserter med snabba, goda tillbehör. Hittade det här receptet på chokladflarn hos "Allt om mat". Det blir spröda, tunna flarn med god smak av kakao.

Jag serverar flarnen till glass och parfait, men du hittar säkert fler användningsområden :-)

Flarnen förvaras i plåtburk och behåller sin sprödhet i ett par veckor.

Halvera gärna receptet och om du vill, smeta ut dem i annan form än cirklar ... t ex hjärtan, rektanglar, bokstäver. Ha koll på dem i ugnen bara så de inte bränner!

20 st

1 ägg
3/4 dl socker
1/2 dl vetemjöl
1 msk kakao

Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och kakao och rör ner i äggvispet. Stryk ut massan tunt i 8-9 cm stora rundlar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 3-4 min, passa noga så att de inte bränns.

2 kommentarer:

Elin Gabriella - Mamma & matte ♥ sa...

Hej och tack för din kommentar (och förlåt för sent svar). Gustav har kommit ikapp helt otroligt bra, även om han är lite "efter" fortfarande. Han har följt utvecklingen efter sin korr. ålder ganska bra, men nu tycker jag faktiskt att han börjar blir lite "före" den :) Alla säger ju så olika men när han är två år så ska han vara ikapp sa bvc-sköterskan iaf. :) Lycka till med söta Tyra!! KRAM

Emilia sa...

Va fint med chokladformar! Hittade din blogg idag, finns ju massa härligt här. Ska ta o kolla runt en stund :)