lördag, juni 23, 2012

Mandelflarn med lemon curd, grädde och jordgubbar



Den här goda desserten bjöds det på hos mina föräldrar. Mamma hade hittat receptet i Allers och var inte sen att testa.


Mums! Och tydligen v ä l d i g t  e n k e l t enligt mamma. En perfekt dessert som kan förberedas och går snabbt att "montera" när gästerna väntar.


Spröda bottnar, frisk lemon curd, fluffig grädde och jordgubbar. Oslagbar kombo!


Mamma hade mer grädde än enligt receptet och inte fullt lika mycket lemon curd. Testa er fram!


4 personer

4 divestive
3 msk mandelspån
40 g smör 
1 äggvita
1 msk rör-/råsocker
100 g lemon curd
1-2 msk vispgrädde
20-25 jordgubbar
florsocker

Smula ner digestivekexen i en matberedare. Tillsätt mandelspån, smör och äggvita och mixa några sekunder så allt finfördelas. Häll upp på bänken och arbeta ihop. Låt vila kallt i en halvtimme. Fördela degen i 4 små, smorda formar. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i 10 minuter. Låt dem svalna innan du lossar flarnen ur formarna. Rör lemon curden smidig i en skål, tillsätt önskad mängd vispad grädde. Fördela lemon curdgrädden på flarnen, skiva jordgubbar och lägg på. Avlsuta med att sikta över florsocker. Servera direkt så inte florsockret smälter och flarnen mjuknar.

Inga kommentarer: