tisdag, juni 12, 2012

Sega hallonrutor




En kastrull och en slickepott. Smeten är klar på 1 minut. Snabbaste mjuka kakan! Inga krångligheter! Resultat: en förvånansvärt god, seg kaka. Kakan innehåller inget bakpulver och ska inte vara luftig så du kan inte misslyckas! Den blir lite "kladdig" och go ... Vill du ha den mer genomgräddad har du den inne i 35 minuter.

Frys gärna in lagom stora bitar, behöver inte ätas helt tinade! Vill du lyxa till det serverar du en klick grädde eller glass till.

Den är UNDERBART god att ätas direkt från frysen!

Byt gärna ut hallonen mot andra bär. Receptet är lätt att halvera. Jag brukar baka en halv sats som jag gräddar i en mindre form, det ger höga, fina bitar. Gräddar kakan i ca 30 minuter då.

20-30 bitar 

200 g smör
4 dl socker
4 ägg
6 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 dl färska eller frysta bär

Smält smör i en kastrull (inte för liten). Dra åt sidan, rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker. Bred ut på bakplåtspapper i långpanna, strö över smulade och hela hallon. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 30 minuter. Låt svalna i långpannan.

8 kommentarer:

Therese sa...

Den här kakan är underbart god med röda vinbär också.
/ Therese

Unknown sa...

mumms:)

Lina (i vbg) sa...

Åå! Vilket toppenrecept! Med en treåring och en fyramånadersbebis så är det bra om det går undan : ) Bjöd på den idag - Supergott!!

Erica sa...

Testade denna igår och resultatet blev riktigt bra! Den fick mer än godkänt av mamma Maria :)

Anonym sa...

Har gjort den flera gånger, så enkel men så himla god. Favoritfikabrödet bland min 9-årings kompisar och mina arbetskamrater! Tack för ett superbra recept!//AnnaKarin

Sara sa...

Kul att ni gillar receptet ... det ÄR ju ett toppenrecept!

Kram Sara

Sabina sa...

När du gjorde i mindre form, använde du bakplåtspapper? Antar att du gjorde det?
Nyss gjorde jag denna kaka fast med blåbär men var besviken den inte är hög utan låg. Jag vet inte vad jag gjorde för fel. Antar att du använde mindre form än vad jag har hemma.

Skulle vara tacksam om du kunde svara på min kommentar. Håller på och bakar till min födelsedagsfika.

Sara sa...

Jag bakar i 19*21 form. Har smör + ströbröd eller kokos. Ta den minsta formen du har & justera gräddningstiden efter det. Lycka till!!

Kram Sara