tisdag, juni 19, 2012

Torsk i ugn med parmesan och grädde




Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienser och minimalt med förberedelse. Fisk + grädde + parmesan = omöjligt att misslyckas!

Det här är verkligen en rätt som går fort att få klar och resultatet är nästan löjligt bra. Det här är en vardagsrätt men släng t ex på skaldjur och några knippor färsk dill och du har en bjudrätt.

Rätten går att förberedas helt och hållet, perfekt om du ska ha den som bjudrätt. Bara att sätta på ugnen när gästerna kommer!

2-3 portioner

1 block tinad torsk (400 g)
3 dl grädde
1 msk majsstärkelse/ljus Maizena
2 msk tomatpuré
fryst dill
salt och vitpeppar
riven parmesan i önskad mängd

Skär fisken i mindre bitar och lägg i en liten ugnsform, dvs så fisken precis täcker botten. Blanda ihop grädde, stärkelse/Maizena, tomatpuré, dill, salt och vitpeppar. Salta INTE för lite. Häll över fisken (hit kan du förbereda några timmar innan), in i 200 grader i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta ut och strö över parmesan, in i ugnen i 5 minuter - gärna högre upp så osten får färg.

2 kommentarer:

Emma sa...

Den här rätten såg verkligen god ut - enkel verkar den ju vara med för den delen - helt i min smak!

Sara sa...

Åhh,, sååå god! Åt resterna idag och det smakade, om möjligt, ÄNNU godare idag :-)
Testa detta!!

Kram Sara