onsdag, augusti 15, 2012

Torsk med chili & paprika



Snabb vardagsrätt med  h e t t a !

Perfekt rätt att förbereda och ställa in i kylen ... sen bara köra klar i ugnen medan potatisen kokar.

Jag har i creme fraiche chili/paprika och det ger hetta, vilket jag gillar. En skvätt grädde ger en krämig, god sås.

Det här är en fiskrätt att spara!

2-3 portioner

1 block torsk á 400 g
1 burk creme fraiche chili/paprika
1 dl valfri grädde
1 msk ljus eller mörk Maizena
salt
vitpeppar
socker
paprikapulver
1 röd paprika
riven ost

Skär den tinade (halvtinade) fisken och lägg i en ugnsfast form. Helst inte för stor, fisken skall täcka botten. Salta, peppra och strö över paprikapulver. Rör ihop creme fraiche, grädde, Maizena, salt och liiite socker. Häll över fisken. Skiva paprikan och lägg på fisken, riv över ost. Gratineras mitt i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter, osten skall få lite färg.

Inga kommentarer: