onsdag, september 26, 2012

Ärtpuré



Yes, ni har rätt - det är väldigt mycket puréer på min blogg nu. Men vaddå, det är ju sååå gott och sååå smidigt att göra!

Ärtpuré (eller sås om ni gör den rinnigare) är såååå gott till fisk, antingen som sås eller istället för potatis eller ris. Dessutom blir det en färklick på tallriken!

Som sagt, beroende på hur mycket du späder den med vatten och grädde, så har du en sås eller puré - jag har serverat den som sås ihop med fisk, potatis och sparris. Jag har även gjort den tjockare och serverat ihop med fisk, stekta grönsaker och grönsallad.

Purén kan föras i god tid och bara värmas på innan servering.

2 personer

2 dl frysta ärtor
kokvatten
salt
svartpeppar
smör
grädde
ljus Maizena

Koka ärtorna så de mjuknar. Häll över i ett mixkärl och späd med kokvatten till (nästan) önskad konsistens. Häll tillbaks i kastrullen och tillsätt en klick smör och grädde tills purén/såsen uppnått rätt konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar och red ev med ljus Maizena. 


Inga kommentarer: