söndag, september 09, 2012

Glad i mat


Ja, så här glad blir man när man ÄNTLIGEN fått god mat!

Jag har kört med smakportioner i snart 2 månader och testat lite olika luncher. I fredags gick Tyra från att vilja ha MAX 1 msk mat till att med glädje mumsa i sig 1 dl! Biff Stroganoff! Så nu har jag handlat hem så jag kan göra egen, känns bättre både för plånboken, miljön och husmorshjärtat.

Har ni tips på uppskattad barnmat? Tyra är 6 månader.

4 kommentarer:

finafrun sa...

Åh vad söt :)
Mina älskade mosad fisk och mos med dillsås när de var små :)

Ulrika sa...

Andra Mosboken av Johanna Westman har många bra recept. Finns säkert att låna på biblioteket ochså. Edvin gillade sötpotatisgrytan men köttfärs och vitlök :)

Anonym sa...

När mina barn varit i "barnmatsåldern" har jag uteslutit salt i den maten jag lagar. Med andra ord har dom ätit samma mat som övriga familjen från början. Ja, jag kan erkänna att det blir lite smaklöst för oss vuxna utan salt, men det går alltid att salta på tallriken. Dessutom blir barnen vana vid mat med kryddor etc. från början. Jag har till och med serverat currygryta, men då spädde jag lillans portion med vatten. Lycka till! Josefine

Sara sa...

Fina frun .. Tyra verkar tycka om fisk åxå!

Ulrica, den har jag hört många tipsa om - får nog skaffa den :)

Josefine ... vi kokar inte så mkt mat utan steker en del så det får vi avvakta & ge Tyra tills hon är större. Men hon får "ett slick" av vår mat ;-)

Kram Sara