onsdag, september 12, 2012

Gröna fisken - barnmatFörlåt Svante ... jag lovade att inte bli "en sån där" som bloggar om barnmat, blöjor, mamma-grupps-snack osv .... men jag måste bara få dela med mig av mitt första "storkok" till Tyra.

Snacka om att det känns så mycket bättre att förse sin dotter med hemlagat än att köpa den som finns i affären. Även om jag vet att det är bra mat, så känns det ändå bättre att ha lagat den själv. Och va pengar man sparar! Och va smidigt det är! Sen självklart måste man tillåta sig själv att köpa en burk då och då, men med lite framförhållning ska jag försöka hålal mig undan.

Hittade det här receptet på nätet och det var riktigt gott. Jag hade lätt kunnat äta det själv, fast fisken för sig och med lite salt på hela rätten. Tror det är viktigt att vi vuxna tycker det är gott, hur ska vi annars kräva att våra små ska tycka det?!

Tyra äter än så länge 1 dl (100 g) till lunch så det blir 3 portioner. Jag fryser in i isblock, i varje ryms 25 g. När maten är fryst trycker jag ut den och förvarar i fryspåsar (tack för tipset!). Tyra ska ha 4 st alltså. Så smidigt!


2 portioner (á 1 1/2 dl)

50 g fisk
3 skalade palsternackor
80 g frysta ärtor
2 tsk rapsolja

Skär palsternackan i mindre bitar och koka tills de mjuknar. Lägg ner fisken (i bitar) och ärtorna. Låt småkoka några minuter till. Mixa och späd med kokvattnet. Smaka av med vitpeppar. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det smidigt, man kan ju koka det mesta och sen mixa ihop.

Ett tips sen när hon blir äldre är att frysa i bullformar eller små plastburkar. Det går åt så många iskuber annars :)

ha det så mysigt

Hälsningar Mimmi, Albin och Elias

Jessica sa...

Jag tycker det är jättebra att du bloggar om bebisgrejer!!! :) Ska börja med smakportioner till min lille grabb nästa vecka så det är toppen med tips recept och idéer !!!
Jessica

Sara sa...

Tack Mimmi, det skall jag göra! Har både bullformar & plastburkar till förbannelse ;-)

Tack Jessica, va roligt att du tycker så. Lovar att lägga ut recept på barnmat :-)

Kram Sara

Malin sa...

Jag tycker också att det är bra med tips på barnmat och även tips till förvaringen. Jag hade också tänkt frysa ner i kuber men bullformar är ju hur smidigt som helst!