söndag, september 09, 2012

Hallontryffel



Här serveras tryffeln som dessert ihop med nutellasemifreddo

Wow, vilken fantastiskt enkel tryffel! Och för att inte prata om god - underbar kombo av choklad och hallon. Den här går snabbt att göra och det gör receptet så fantastiskt bra. Hittade receptet hos Allt om mat.

Servera tryffeln som den är ... ihop med t ex kladdkaka eller glass (se bild) till desserten ... gör ett gäng och ge bort ... 

Du kan spritsa tryffeln i formar om du hellre vill det. Jag tycker det är fint med lite "slarvigt" gjorda tryfflar så som jag gör dem, då ser de verkligen hemgjorda ut.

Tryfflarna kan frysas. Rulla dem då inte i kakao eller florsocker innan, gör det istället när du tar fram dem. 

Receptet kan med fördel halveras.

25 tryfflar

140 g hallon
1 msk strösocker
100 g mörk choklad (jag använder Fazer´s 72 %)
1/2 dl vispgrädde
1/2 msk smör

Rör hallonen med sockret så sockret löser sig. Passera genom en sil så kärnorna försvinner. Hacka chokladen, koka grädden och dra från värmen. Rör ner choklad, smör och hallon. Ställ i kylskåpet i  timme om du skall spritsa dem, annars minst 2 timmar så tryffeln blir hårdare. Rulla snabbt tryffeln och vänd i kakao eller florsocker. Förvaras i kylskåp.

1 kommentar:

Victoria sa...

Mmm så gott, älskar ju choklad:)
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se