torsdag, september 20, 2012

Helstekt lax i ugn



Bloggade härom dagen om hur GOTT det blir när man tillagar lax (ja all fisk) på lägre temperatur. Nämligen i 120 grader. Och faktum är att det inte alls tar så mycket längre tid, men det smakar så mycket bättre. Fisken "chocktillagas" inte och behåller vätska och därmed saftigheten. 

På bilden har jag kryddat laxen med flingsalt, vitpeppar och fryst till. Det är så jag helst äter fisk, iaf när jag helsteker den. 

Jag brukar tillaga 400 g, det är knappt en halv sida (en halv halv hel lax) och kör in den i mitten av ugnen, 120 grader, i ca 20 minuter. Om du har termometer skall laxen ha en innertemperatur på 49 grader. Saknar du en termometer känner du på fisken, den ska kännas fast och dela på sig.

3 kommentarer:

Ostlena sa...

Älskar lax, det gör dock inte sambon så det blir inte så ofta tyvärr

Jenjo sa...

"En halv halv hel lax"
Underbar förklaring! :)

Sara sa...

Aj då Lena .. du får lära honom ;-)

Jenjo .. det var en "blond" förklaring ... men jag är ju blond så ;-)