onsdag, september 26, 2012

Päron- & äpplepuré


Här kan man spara pengar! Och det vill vi väl alla göra?

Skala, skär bort kärnhusen, tärna och koka lätt tills frukten mjuknat. Häll bort vattnet och mixa till slät konsistens. Häll på glas/plastburkar. Jag gör ett gäng burkar - 2 åker in i kylskåpet och resten in i frysen.

Det känns så bra att göra egen puré till lilla Tyra, du vet exakt vad du har i. Och dessutom är det snällare mot miljön än att dra hem glasburkar från affären. 

Tar du 2 äpplen och 2 päron (lika stora ungefär) så får du ungefär motsvarande 3 små glasburkar (á 125 g). Som sagt, perfekt att göra och frysa in!

Vill du ha en tjockare pure sätter du kastrullen på värmen när du mixat frukten. Koka upp, ta från värmen. Häll ner potatismjök utspädd i vatten, tills purén tjocknat. Ge det ett uppkok. Klart!