onsdag, oktober 10, 2012

Torka ett grisigt ansikte


Ja så är då denna tid kommen .. då det skall kletas och sölas när det bjuds på mat. Är det nån mer än jag som tycker det går åt en himla massa papper? Tvättlappar, hushållspapper, toapapper ... Känner mig lite snål, men jag vill inte lägga ner en förmögenhet på papper som ändå bara åker rakt ner bland soporna.

Kom och tänka på då jag själv var liten. Minns att pappa skojade med oss ibland och drog ett varv med disktrasan i mitt och brorsans ansikten. Kanske var det inte skoj utan ett medvetet drag? Hur som ... det måste väl ändå vara det mest ekonomiska? 

Tyra skriker oavsett om jag torkar henne med papper, disktrasa eller handduk ... men disktrasa måste väl vara skönast ändå? (hahaha) Och hygienen då? Ja eftersom den bara används till henne och om jag tvättar den... ? Är jag en hemsk mor? Hur gör ni?


6 kommentarer:

Malin sa...

Jag använder hushållspapper och trasor att torka med just nu. Har tänkt mycket på det med disktrasan för så var det när jag var liten och jag hatade det och om någon skulle köra en disktrasa i huvudet på mig skulle jag bli förbannad för det är äckligt. Men som du skriver att den endast används till henne så är det ju en annan sak, det är ju inte äckliga rester från disk, det är ju inte ett städredskap då utan ett "tvätta-barn-hjälpmedel"

Bea sa...

Frottetvättlappar, gärna i glada färger från Åhlens (make-up dukar). De är lite mjukare än Ikeas. Har ett gäng, byter varje dag, tvättas i 60 grader, ibland i 90. Så gör vi :).

Anonym sa...

Mamma och Pappa använde Ikeas tvättlappar till oss. Funkade jättebra, lätta att tvätta och köptes i 10 pack.

Kram Albin och Elias

Sara sa...

Känner mig som en dålig mor nu ;-) Får nog ta en tur till Ikea och köpa ett gäng tvättlappar!

Mimmi, krama om Elias och Albin, jag tänker på dem titt som tätt!

Kram Sara

Sara sa...

Jag tar med dottern (6-mån) till handfatet och tvättar av henne. Måste ju ändå va mest ekonomiskt och dessutom bra för framtiden eftersom de ändå ska gå den vägen när de blivit lite äldre.
/:Sara

Moa sa...

Du det var en ganska bra ide :) Jag torkar med hushållspapper och som du säger så går det åt en hel del :) och jag själv blev torkad med disktrasa som barn, en som användes till allt dock :( Men om man bara använder den till barnet så är det absolut ok. Då kan man koka den emellanåt för att hålla den ren, dessutom är den mjuk :) Och ibland kan man tvätta den i tvättmaskinen :)