måndag, oktober 01, 2012

Torsk i krämig dillsås - barnmatÅh vilken  l y c k a  - mitt 1:a egna recept på barnmat. Det va ju inte alls svårt ... Jag bara tog sådana ingredienser som jag själv tycker om.

Jag har hört mig för angående hur man skall tänka när det gäller mängder på t ex potatis, kött och grönsaker ..... Det verkar som många kör på 1/3 av varje, dvs 

1/3 pasta, ris eller pasta
1/3 kyckling, fisk eller kött
1/3 grönsaker

Det blir på så sätt även lätt att beräkna hur många portioner du får ut. Tar du 50 g av varje (150 g ihop) så har du 1 1/2 dl vilket mitt BVC säger är en full portion från ca 8 månader.

Grädde har jag i istället för olja, eftersom jag tycker det blir godare!

3 st portioner á 1 1/2 dl (150 g)

100 g potatis (3 st potatisar)
100 g torsk (eller annan fisk)
100 g frysta ärtor
1/2 dl vispgrädde
knappt 1/2 dl kokvatten
vitpeppar
fryst dill

Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka i vatten. När potatisen är klar, tillsätt fisken som du delat i små bitar + ärtorna. Låt småkoka några minuter. Häll av kokvattnet i en skål och spara. Häll ner grädde + vitpeppar och dill i kastrullen och mixa till en slät puré. Späd med vatten. Häll upp i t ex isblock eller bullformar. Låt svalna innan du fryser.

4 kommentarer:

Irene sa...

Väldigt gott min lille pojk älskar de. Jag undrar var du köpt behållaren du har till fisken som du fryser verkar vara stora fack. Hälsningar Irene

Sara sa...

Hej Irene!

Åh va glad jag blir!!! :-)

Det är faktiskt ett vanligt block för is, varje ficka rymmer 25 g mat.

Kram Sara

Jimbob sa...

Vilka bra recept du har lagt ut! Tack!

Tina Niska sa...

Hej! Jag undrar om jag får lov att använda din bild på maten i isfacket på en inbjudan till en mammaträff där vi ska laga barnmat. Med vänlig hälsning, Tina Niska.