tisdag, december 18, 2012

Kyckling med vitlök & oregano

Lagade det här till min Tyra, 9 månader, och det var en succé! Gjorde den lite mer vuxenanpassad denna gång och mums va gott!

Tänk på att mängderna är på en höft, ha gärna i mer/mindre!

2 personer

2 kycklingfiléer
1 gul lök
1 vit paprika (går bra m vilken som)
smör + olja
1 riven vitlöksklyfta
1 1/2 dl vatten (svårt med hur mkt)
1/2 dl grädde
torkad oregano
paprikapulver
svartpeppar
salt
knivsudd socker
några droppar citron
1 msk ketchup
3 msk chilisås

Skär kycklingen i mindre bitar , strimla lök och paprika. Stek i smör + olja på medelhög värme tills kycklingen fått färg. Krydda med salt, oregano, paprikapulver och svartpeppar. Häll på vatten och låt småputtra i ca 10 minuter. Tillsätt socker, citron, den rivna vitlöksklyftan, ketchup, chilisås och grädde. Smaka av och krydda mer om så önskas. Tillsätt mer vatten och grädde för mer sås och red m Maizena om du vill ha tjockare sås.

2 kommentarer:

Victorias Provkök sa...

Mmm kyckling är alltid gott:)
Ha en riktigt fin kväll
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Receptbyran sa...

Såg gott ut du.