torsdag, september 05, 2013

Havrerutor

Spröda havrerutor som egentligen är havreflarn fast i långpanna. 

Du rör ihop smeten i kastrull på mindre än 5 minuter. Så smidigt, snabbt och enkelt. 

Jag gräddade mina i 12 minuter, korta tiden för segare rutor. Goda att äta ihop med glass. 

100 g smör
1 dl socker 
2 msk sirap
1 msk grädde 
1 msk mjöl
3 dl havregryn

Smält smör, rör ner socker, sirap och grädde i en kastrull. Låt småkoka i några minuter. Dra åt sidan och rör ner mjöl och havregryn. Täck en form, max 20*30 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader, 10-12 minuter. Skär/tryck snabbt ut bitar och låt svalna. Bryt sedan i bitar och njut! Förvaras i plåtburk. Kan frysas. 




2 kommentarer:

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Oj vilka godingar! Perfekt att laga i långpanna på det där viset.
Ha en fin tisdagkväll:-)

Maj sa...

Oh vilket bra recept för mig som inte gillar att baka. Har inte sirap hemma men tror du man kan ta honung istället? Skulle kännas händigt med egna kakor /M