måndag, oktober 07, 2013

Chokladsnittar utan mjöl, mjölk och ägg



Supergod småkaka utan 'allt' - passar perfekt till kaffet för de som inte tål spannmål, mjölk eller ägg. 

De blir riktigt spröda och håller fin form i ugnen, och de smakar hur 'vanligt' som helst. 

Jag skär dem smått och brukar göra en halv sats, får då ut 40 st. 

Går utmärkt att frysa. 

Receptet kommer från Glutenfria Muminmamman. 

200 gram mjölkfritt smör
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1½ msk sirap
2 msk kakao
2 tsk bikarbonat
5½ dl glutenfri mjölmix (jag använder Lailas gula).

Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop alla ingredienser till en deg och låt vila svalt ca 30 minuter. Dela degen i 8 delar och forma varje del till en lång längd. Lägg längderna på bakplåtspappersklädda plåtar, fyra längder per plåt. Platta till längderna och strö på pärlsocker. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Skär längderna i snittar medan de ännu är varma.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Hej! Jag har för första gången besökt din blogg idag, de var definitivt inte sista gången. Jag hittade en massa inspirerande och goda recept som måste testas. Mvh Hanna

Hanna sa...

Hur tänker du när du skriver att denna är perfekt för folk som inte tål mjölk, när receptet innehåller smör?