fredag, maj 16, 2014

Chokladmuffins utan ägg & mjölk



Ett underbart recept på chokladmuffins : utan både ägg och mjölk. Självklart kan du ha mjölkprodukter om det tåls! Hittade receptet på bloggen Rackarungen. 

Muffinsen blir saftiga och höga, de går dessutom utmärkt att äta några dagar efter de bakats. Gräddar du dem i 11-12 min blir de kladdkakemuffins.

12 st
2 1/2 dl socker
50 gram mjölkfritt smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1 1/2 dl valfri mjölk (jag använder havremjölk)

Ställ ugnen på 200 grader. Smält smör. Vispa socker och smör poröst tillsammans med 1 msk av mjölken (i kastrullen så sparar du disk). Blanda sedan alla de torra ingridienserna i en annan skål/bunke. Blandar växelvis resterande mjölk och de torra ingredienserna med det porösa sockret och smöret. Blanda ordentligt, i ca 2 min. Häll smeten i 12 st formar (gärna i muffinsplåt). In i mitten av ugnen i 15 minuter.

Inga kommentarer: