tisdag, september 30, 2014

Halloumigratinerad falukorv




Ett nytt, spännande recept med falukorv. Fransk senap, lök, bostongurka, äpple och halloumi är smaksättarna!

Tycker du inte om varma tomater kan du ta champinjoner. 

1 falukorvring
1/2 finhackad gul lök
2 msk Bostongurka
dijonsenap
1/2 äpple 
1/2 pkt Grilloumi (Halloumi)
3 dl grädde 
2 msk chilisås
salt och svartpeppar
10 st cocktailtomater

Skär centimetertjocka snitt i korven, inte ända igenom. Blanda lök och bostongurka. Skiva äpplet i tunna skivor. Fyll varannat snitt med lökblandningen och varannan med lite senap och äpple. Vispa ihop grädde, chilisås, lite salt och svartpeppar. Häll över korven. Lägg tomaterna i mitten, riv över osten. In i ugnen, i 200, grader. Efter 20 minuter höjer du värmen till 250 och sätter på grill. Ta ut korven när osten fått färg! Servera med pasta eller ris. 

Inga kommentarer: