måndag, september 01, 2014

LCHF frallor med mandelmjöl





De här frallorna är bara såååå goda! Det bästa är nästan att det går så rysligt snabbt att göra dem - på 5 minuter är de inne i ugnen. Eftersom LCHF bröd varken innehåller jäst eller vitt mjöl skall det ej jäsas. Så LCHF bröd är perfekta att text göra till frukosten eller när du har ont om (bak)tid :)

Jag äter inte någon LCHF kost men tycker deras bröd är fantastiskt gott! Det mättar bättre och smakar mer. Och så är det nyttigare! 

I det här receptet använder du mandelmjöl vilket ger en riktigt god och rund smak. 

Byt ut grädden mot tex havregrädde/mandelmjölk så är brödet fritt från mjölk, soja och spannmål. 

9 st

3 ägg
1 dl grädde 
3 dl mandelmjöl 
1/2 dl linfrön 
2 msk Fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver 
1 tsk salt
1 krm brödkryddor (kan uteslutas) 


Vispa äggen fluffigt med elvisp. Blanda sedan ner grädden. Mät upp de torra ingredienserna och blanda innan du vänder ner dem i äggsmeten. Låt smeten stå i några minuter. Klicka upp på plåt med bakplåtspapper (9 st) och grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 20-25 minuter.