tisdag, september 09, 2014

Råkostsallad á la Viktväktarna

Denna gång med enbart morot och vitkål 

Ååååh denna 'gamla godingen' gjorde jag igår! Ett recept från Viktväktarna som funnits i mitt liv i minst 10 år. Blev ruskigt sugen på råkostsallad så det blev att damma av detta receptet ....

Tack vare att du kokar lagen, häller den över salladen OCH sätter över lock/plastfolie får du en saftig och smakrik sallad. Det bästa (förutom att den är så jäkla god) är att den 1. Håller sig 1 vecka i kylen 2. Passar till allt :-)

Jag tycker salladen är godast ljummen så värm den gärna eller låt stå framme ett tag. 

Du kan såklart halvera receptet! 

20 portioner (enligt receptet)

1 kg vitkål 
1 kg morötter 
2 paprikor (ej gröna) 
purjo efter smak (minst 10 cm)
1/2 dl vatten 
1/2 dl rapsolja 
1/2 dl socker 
1/2 dl vinäger 
1 msk italiensk salladskrydda 
2 tsk salt 
1 tsk svartpeppar 

Riv morötterna, strimla kål, paprika och purjo tunt. Detta görs för hand eller i maskin. Koka upp lagen och häll över salladen. På med lock/plast! 


Inga kommentarer: