måndag, augusti 10, 2015

Hemlagad aioli





Alltså RIKTIG aioli är ju oslagbart gott! Och det är inte speciellt svårt att göra heller. Basen är en majonnäs, men INTE sån där köpemajonnäs - då kommer aiolin inte bli god. Nä det ska vara hemmagjord. Här kommer ett enkelt och gott recept 

2 äggulor 
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger 
2 1/2 dl neutral olja 
salt och peppar 
+ ev mer dijonsenap och vinäger 
färsk vitlök
ev en liten klick (ca 1 msk) fet creme fraiche 

Blanda äggulor, dijonsenap och vitvinsvinäger. Droppa sedan ner oljan droppvis, vispa med elvisp. Det ska ta ungefär 3-5 minuter att hälla ner oljan. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev mer dijonsenap och vitvinsvinäger. Riv ner vitlök efter smak, jag brukar ha i creme fraiche eftersom aiolin får finare färg då. Låt aiolin dra till sig innan du äter den. 

1 kommentar:

Anki Svensson sa...

Oj så gott detta lät. Måste testa.
En fråga bara, hur mycket Creme Fraiche brukar du ha i?

Mvh
Anki