måndag, augusti 10, 2015

Hemlagad aioli





Alltså RIKTIG aioli är ju oslagbart gott! Och det är inte speciellt svårt att göra heller. Basen är en majonnäs, men INTE sån där köpemajonnäs - då kommer aiolin inte bli god. Nä det ska vara hemmagjord. Här kommer ett enkelt och gott recept 

2 äggulor 
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger 
2 1/2 dl neutral olja 
salt och peppar 
+ ev mer dijonsenap och vinäger 
färsk vitlök
ev en liten klick (ca 1 msk) fet creme fraiche 

Blanda äggulor, dijonsenap och vitvinsvinäger. Droppa sedan ner oljan droppvis, vispa med elvisp. Det ska ta ungefär 3-5 minuter att hälla ner oljan. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev mer dijonsenap och vitvinsvinäger. Riv ner vitlök efter smak, jag brukar ha i creme fraiche eftersom aiolin får finare färg då. Låt aiolin dra till sig innan du äter den. 

2 kommentarer:

Anki Svensson sa...

Oj så gott detta lät. Måste testa.
En fråga bara, hur mycket Creme Fraiche brukar du ha i?

Mvh
Anki

Unknown sa...

If you're looking to lose pounds then you need to start following this brand new custom keto plan.

To create this keto diet, certified nutritionists, fitness couches, and top chefs have united to develop keto meal plans that are effective, suitable, price-efficient, and enjoyable.

From their launch in 2019, hundreds of clients have already remodeled their figure and health with the benefits a great keto plan can provide.

Speaking of benefits: clicking this link, you'll discover eight scientifically-certified ones given by the keto plan.