söndag, september 06, 2015

Kesobröd LCHF




Alltså detta brödet är ju bara sååååå gott! Receptet är från Åse på "56 kilo" och jag kan varmt rekommendera hennes recept. 

Brödet smakar inte kokos även om det luktar mycket kokos. Det håller sig färskt i  flera, flera dagar. Jag tycker brödet passar bra till räkor och aioli, men också som frukostsmörgås. Du kan med fördel dela brödet ytterligare så det blir tunnare. 

1 rund brödkaka som delas i 4 bitar

1/2 liten burk keso (alltså 125 g)
3 ägg
1 msk kokosolja eller rapsolja
3 msk kokosmjöl
4 msk mandelmjöl (ta 5 msk kokosmjöl om du ej tål mandel) 
1 msk Fiberhusk 
2 tsk bakpulver 
en nypa salt 
addera chiafrön eller hackade nötter om du vill ha tuggmotstånd 

Rör ihop ägg, olja och keso. Om du mixar istället får du en slätare smet, men jag tycker inte man känner av kesogrynen så jag brukar röra ihop. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggblandningen. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper, forma till ett bröd, ungefär 20 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 15 minuter. Låt brödet svalna innan du delat det i 4 bitar (som sedan kan delas ytterligare tvärs över). 





1 kommentar:

Susanna Maria sa...

Så gott! Det här receptet ska jag prova :D