söndag, oktober 03, 2010

Chokladbiscotti

Sååååå enkla skorpor som du imponerar sååååå med! 
De är grymt fina att slå in i celofanpapper & ge bort!
 

ca 40 skorpor

4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g rumstempererat smör
1 dl socker
2 ägg
ca 1 dl grovt hackad, mörk choklad

Sätt ugnen på 225 °. Blanda mjöl & bakpulver i en bunke. Rör i en annan bunke samman smör & socker. Rör ner äggen, ett i taget. Vänd samman mjölblandningen med smörblandningen. Rör ner chokladen. Forma "degen" till 4 längder & lägg på en plåt 
med bakplåtspapper. Platta till längderna något. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills längderna fått lite färg. Tag ut plåten, sänk ugnen till 100 grader. Skär längderna i sneda bitar & sätt in i mitten av ugnen. Grädda i 1 timme & 15 minuter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Hamnade på din sida av en slump och provade dessa små godingar igår. Galet och farligt goda!! Tyckte de var godare än andra liknande jag har smakat för att de var så spröda. Tack för tipset!
Sofia

Helena Frisk sa...

Mm, dessa såg goda ut. De ska jag prova nån dag.