Här har du fina goda & enkla maränger som blir sådär glansiga & fina.
Jag tycker de här är å himla vackra & dekorativa.
Jag tycker de här är å himla vackra & dekorativa.
Cirka 50 st
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 krm ättika
1 krm
2 dl strösocker
1 krm ättika
1 krm
Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en skål som tål värme
(rostfritt eller porslin funkar). Det är viktigt att inget av gulan följer med och att vispskålen är ordentligt diskad. Vitorna är färdiga när det går att vända skålen upp och ner utan att något rinner ut. Vispa ner socker, ättika och salt. Fortsätt vispa smeten över ett vattenbad med sjudande (inte kokande) vatten (det är detta som är det hemliga knepet) tills smeten är sidenblank. Spritsa maränger på plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 45 minuter. Maränger skall torka, inte gräddas. De är färdiga när de känns lätta och släpper bakplåtspappret.
(rostfritt eller porslin funkar). Det är viktigt att inget av gulan följer med och att vispskålen är ordentligt diskad. Vitorna är färdiga när det går att vända skålen upp och ner utan att något rinner ut. Vispa ner socker, ättika och salt. Fortsätt vispa smeten över ett vattenbad med sjudande (inte kokande) vatten (det är detta som är det hemliga knepet) tills smeten är sidenblank. Spritsa maränger på plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 45 minuter. Maränger skall torka, inte gräddas. De är färdiga när de känns lätta och släpper bakplåtspappret.
1 kommentar:
De bästa maränger jag någonsin gjort! Jag har försökt med alla recept att få en fin form på dem men de rinner alltid ut till små runda plättar, men dehär är ju fantastiska!
Skicka en kommentar