lördag, januari 15, 2011

Amerikanska chokladmuffins

Wow!
Det här är de godaste muffinsarna jag 
någonsin bakat! Saftiga, chokladiga & med
en härlig krisp på ytan. De här kan jag 
varmt rekommendera




12 stycken
 100 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 msk raps- eller matolja
4 dl vetemjöl special
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g mörk choklad
50 g vit choklad
 
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop det mjuka smöret, strösocker, ägg, mjölk och olja. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten, lite åt gången. Hacka chokladen och blanda ner i hälften i smeten. Klicka ut smeten i pappersformar som helst är dubbla eller har ställts i en muffinsplåt . Strö på resten av chokladen. Grädda i 200 ° i 25 minuter. Låt svalna på galler.

1 kommentar:

Johanna Hagberg sa...

Mycket smaskigt som jag måste prova, muffinsarna ser hur goda ut som helst. Roland berättade om ett så gott bröd du hade gjort med päron i och så visade han mig din fina blogg.
Bake on!
JohannaHagberg