tisdag, januari 25, 2011

Fisk i ugn med spenat & grädde

Åååååhhhh.. detta blev ju så himla gott OCH enkelt
som attan.
Improvisation brukar resultera i succé!
Snälla, ta inte mager grädde (med massa konstiga
tillsatser) utan ta mellangrädde/vispgrädde.
Jag tycker inte det är rättvist mot fisken
att dra in på kalorierna i grädden, då 
kan du lika gärna laga något annat....


3 portioner

1 torsk/sejblock 400 g (tinad)
fryst spenat (någon deciliter)
1 paket - 1 1/2 paket vispgrädde
2 tsk tomatpuré
salt & peppar
räkor (om man vill lyxa till det)

Dela fisken i mindre bitar & lägg i en ugnssäker form. Salta & peppra. Lägg över spenaten & häll över grädde. Spara lite grädde i paketet & spruta ner tomatpurén, skaka om & häll över fisken. Gratinera i 225° i ca 20 minuter. Häll på räkor & servera med t ex kokt/pressad potatis & stekta grönsaker.

4 kommentarer:

Jocke sa...

Nu blev jag ju vrålhungrig igen. Kommer att testa detta till helgen

SarasDelikatesser sa...

Ja, gör det! Enkelt & MUMMA!!

Anonym sa...

Verkar jättegott, men hur mycket är ett paket grädde? Finns ju minst 2, 3 eller 5 dl att välja på...

Sara sa...

Sorry, ska vara 2,5 dl! :-)