lördag, mars 19, 2011

Ceasarsallad med klass

Lördagens "singelmiddag" blev en god Caesarsallad.
En Caesarsallad skall innehålla romansallad, krutonger & riven parmesan. Jag väljer att göra min matigare & serverar även kycklingfilé, tomat, rödlök & avokado till. Ta vad du vill! Givetvis ringlar jag över dressing, Felix Caesardressing (finns i alla mataffärer). Tycker inte den hemmagjorda blir bättre än den köpta & tycker dessutom man får vara lat ibland

Riven parmesan. Jag föredrar
parmigiano reggiano, men det är en smaksak.

 Kycklingfilén steks på låg temp i stekpanna till en
innertemp på 78°
"Man tager vad man haver" för 
grönsaker

 Brödkrutonger är ett måste!

Romansallad är lite beskare än
isbergsallad, men samtidigt så mycket
godare.

romansallad
riven parmesanost
krutonger
Caesarsallad
kycklingfilé
cocktailtomat
rödlök
avokado

Stek kycklingfilé i olivolja. Salta & peppra & krydda med paprikapulver, det ger fin färg. Sänk värmen & stek till 78°.  Låt kycklingen vila innan du skär upp den. Skär romansalladen, halvera cocktailtomaterna, skiva lök & avokado & lägg på en tallrik. Lägg sen skivade kycklingen på. Strö över krutonger & parmesanost & ringla över dressing.

Inga kommentarer: