Snabba, goda & urgulliga!
Här följer ett "grundrecept" på kokostoppar som kan smaksättas in i det oändliga
- OM man vill! De är ju givetvis goda som de är.
Idag smaksatte jag smeten med några droppar bittermandelolja & hade i 1/2 msk vallmofrö i halva smeten. De utan vallmofrö dekorerade jag med smält, mörk choklad.
Trixet för att få de här höga topparna är att RÖRA (inte vispa) smeten väldigt lite + att du låter den svälla i 15 minuter innan du formar topparna.
Smaksatta med bittermandelolja
Smaksatta med bittermandelolja + vallmofrö
Serverades på kakfaten jag fick när
jag fyllde 30 i somras
24 st
50 gram smält smör
2 ägg
1 dl strösocker
200 gram kokosflingor
2 ägg
1 dl strösocker
200 gram kokosflingor
Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop ägg & socker snabbt & slarvigt. Det ska absolut inte vispas, bara blandas ihop. Tillsätt smöret och vänd ner kokosflingorna. Blanda smeten och låt den stå i rumstemperatur i ca 15 min. Kokosflingorna sväller och du får höga fina toppar som inte flyter ut! Klicka ut små toppar med hjälp av fingrarna. Grädda i 175 grader ca 10-12 min.
1 kommentar:
Tack för ett mycket bra recept. Lyckas (eller misslyckas) alltid få mina kokostoppar att flyta ut men inte idag när jag provade ditt recept. Topparna blev perfekta.
Skicka en kommentar