Klassiker!
Spröda, smöriga kakor som passar såväl till kaffet som till glassen. De här rörde jag ihop idag på ett nafs & de är så himla goda. Tänk på att du kan halvera mängderna om du inte vill ha så många kakor. Fast ... de tenderar att ha rykande åtgång!
cirka 60 små kakor
200g Smör
1,5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
3,5 dl Vetemjöl
2 msk Grädde
75g Korinter
200g Smör
1,5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
3,5 dl Vetemjöl
2 msk Grädde
75g Korinter
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl, grädde och vispa lite till. Degen skall vara slät och fast. Rör ned korinterna. Rulla små bollar av degen, det skall bli ca 60 kakor. Lägg dem på plåt och platta till dem. (Baka 20 kakor per plåt, kakorna flyter ut i ugnen.) Grädda i 180 grader ca, 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
1 kommentar:
Tack för receptet på korintkakor. Det blev supergoda. Tack tack!
hälsningar Ulla
Skicka en kommentar