söndag, mars 20, 2011

Kycklingpaj

-Jag vill gärna ha paj ikväll.
Så lät det här på Kaggetorp idag. Och så fick det också bli.
Slängde ihop en kycklingpaj & den blev riktigt bra. Som i alla kyckling- & köttpajer så tar man vilka grönsaker man vill, det viktiga i den här pajen är äggstanningen. Det förgräddade pajskalet hittar du receptet på här. Som med alla pajer skall den få vila lite innan du äter den, annars smakar den inget annat än "varmt". En äggstanning bygger på 1 ägg per deciliter vätska, och är basen - sen är det upp till dig hur du vill smaksätta

 Stek den tunt skivade kyckling ihop med önskade grönsaker

 Äggstanningen rörs ihop snabbt & enkelt

 Färdiggräddad på 25 minuter, i 225°


1 paj för 4-6 personer

1 förgräddat pajskal (se recept här

2 stora kycklingfiléer
1 rödlök
1 stjälk selleri
3 vitlöksklyftor 
sockerärtor

Skiva kycklingen tunt. Skiva grönsakerna (inte vitlöken) & stek i smör tillsammans med kycklingen. Riv ner vitlöken. Salta & peppra. Stek inte kycklingen helt klar eftersom den ska in i ugnen. 

Äggstanning:
2,5 dl matlagn.grädde
3 ägg
spenat (tinad, fryst)
2 tsk kycklingfond
3 msk chilisås
2 msk ajvar relish
1 msk fryst basilika
salt
peppar
ett ringel honung

Rör ihop. Lägg kyckling- & grönsaksröran i pajformen med det förgräddade pajskalet. Häll över äggstanningen. Riv över lite parmesanost & grädda pajen i mitten av ugnen i 225°, i 20-25 minuter.
 

Inga kommentarer: