Nej, nej, nej,, det ÄR inte krångligt att göra rödvinssås.
När alla ingredienserna är i kastrullen passar du på att fixa köttet!
Här är mitt & Daniels recept som vi tycker är grymt gott!
2 personer
smör
2 st schalottenlökar/ 1 gul lök
1 morot
1 tsk torkad rosmarin
1.25 dl rödvin
2 dl vatten
1 msk socker
1 msk kalvfond
2 st schalottenlökar/ 1 gul lök
1 morot
1 tsk torkad rosmarin
1.25 dl rödvin
2 dl vatten
1 msk socker
1 msk kalvfond
Finhacka löken & skär moroten i mindre bitar. Stek i en kastrull tillsammans med den torkade rosmarinen, i lite smör. Stek på medelhög värme några minuter. Tillsätt övriga ingredienser & småkoka till halva mängden. Red med maizen så såsen blir liite simmig ,den får INTE bli tjock!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar