Mumsfillibaba! Ytterligare en lyxmiddag med grymma, svenska smaker. Vi serverade potatisgratäng till, vilket kan förberedas. Såsen kan förberedas & värmas på vis servering. Sparrisen förväller du & steker på innan servering. Köttet tar ca 40 minuter i ugnen så då hinner du fixa med det andra!
Rostbiffen helstekt till 56°
Grön, färsk sparris
2 personer
500 g hel rostbiff
smör
salt
peppar
Salta & peppra RIKLIGT & stek i smör på hög värme. Stek köttet överallt så alla porer stängs. Kör klart i ugnen i 175°, till 56° (blodig) & låt sen vila i folie i ca 10 minuter. Du kan med fördel köra klart köttet i ugnen samtidigt som gratängen är inne. För medium/rare kör till 63°, medium 70°, välstekt 75°.
Kantarellsås
2 dl kantareller
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
salt
peppar
socker
vatten
rödvin
grädde
Stek kantareller, finhackad gul lök & vitlök i smör. Häll över i kastrull & tillsätt övriga ingredienser, förutom grädde. Mängd är svårt, det är en smaksak. Låt koka ca 10 minuter. Tillsätt grädde & red av med ev maizena.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar