fredag, mars 11, 2011

Snabba chokladmuffins med glasyr

Ibland orkar man inte smälta smör & göra allt i olika moment. 
Just därför älskar jag det här receptet - alla ingredienser ner i matberedaren & blanda! Enkelt & snabbt! Tack vare att du inte smälter smöret blir de extra saftiga & håller sig ett par dagar utan att bli torra!! De blir dessutom höga. Jag gräddar dem i muffinsplåtar med formar i, 
då får de finare form tycker jag.

Chokladglaserade
 Några med strössel & några med kolakulor ...
... & några med bara glasyr

12 muffins

125 g smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 ägg
1,5 dl mjölk
1 nypa salt 

Skär smöret i tärningar och kör det tillsammans med de torra ingredienserna i en matberedare en kort stund. Tillsätt ägg och mjölk och kör ihop smeten snabbt, bara så lite att det blandar sig. Ställ pappersformar i en muffinsplåt eller använd silikonformar och klicka ut smeten i formarna. Vill du ha väldigt höga muffins fyller du till 3/4, annars fyller du till hälften. Grädda i 15-20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen (10-15 minuter för minimuffins). Låt svalna på galler.

Chokladglasyr

50 g smör
3 msk kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

Häll i de torra ingridienserna i en bunke. Smält sedan smöret och häll i bunken. Vispa så att det inte blir några klumpar kvar. När muffinsen svalnat så häller man på glasyren över, (& garnerar med ev strössel eller kulor) låt stelna i ca 30 min för bästa resultat.  

1 kommentar:

Anonym sa...

När ska man hälla i kaffet??
Ska man verkligen ha så mycket kaffe??