söndag, april 10, 2011

Cocacola-marinerad kyckling

Igår hade jag min fina vän här på middag. Jag bjöd på cocacola-marinerad kyckling. Idag stekte jag upp de filéerna som låg kvar i marinaden. Jag värmde på grönsaks- & matveteblandningen från igår + gjorde ny tzatziki. Snacka om att kycklingen var mör! Coca cola är fantastiskt att marinera i, det låter kanske konstigt men det gör att köttet blir mört & fortare steks klart. Kolla in mitt recept nedan! För recept på världsbäst tzatziki, klicka här.

 Tzatziki på gång!

 Stek innerfiléerna någon minut på varje sida. Dra 
åt sidan & låt gå nån minut på eftervärme.


Broccoli, harico verte, squash, grön paprika, 
grön sparris & kokt matvete.

 Galet mört!

Marinad till kött/kyckling för 4 personer

2 dl coca cola (vanlig eller light spelar ingen roll)
1 msk japansk soja
2 msk olja (helst inte oliv)
några skvätt citronsaft
2 msk honung
1 tsk riven ingefära
2 rivna vitlöksklyftor

Häll ner samtliga ingredienser i en plastpåse, i med köttet. Marinera MINST 4 timmar. Bäst resultat får du om du marinerar ett dygn innan.


2 kommentarer:

K sa...

Det ser väldigt gott ut, måste prova det någon dag. Något förslag på vad man kan äta till, annat än det du gjorde?

Tack för tipset med pizzabullarna! ;)

Sara sa...

Oj, du kan egentligen äta vad du vill. Dina favorittillbehör! Men en kall sås är ett måste till. Varför inte min potatissallad (med sparris och pesto), en kall sås & grönsallad? Den här kycklingen passar till det mesta!
Testa pizzabullar, perfekta att frysa in & plocka fram :-)

/Sara