Igår hade jag min fina vän här på middag. Jag bjöd på cocacola-marinerad kyckling. Idag stekte jag upp de filéerna som låg kvar i marinaden. Jag värmde på grönsaks- & matveteblandningen från igår + gjorde ny tzatziki. Snacka om att kycklingen var mör! Coca cola är fantastiskt att marinera i, det låter kanske konstigt men det gör att köttet blir mört & fortare steks klart. Kolla in mitt recept nedan! För recept på världsbäst tzatziki, klicka här.
Tzatziki på gång!
Stek innerfiléerna någon minut på varje sida. Dra
åt sidan & låt gå nån minut på eftervärme.
Broccoli, harico verte, squash, grön paprika,
grön sparris & kokt matvete.
Galet mört!
Marinad till kött/kyckling för 4 personer
2 dl coca cola (vanlig eller light spelar ingen roll)
1 msk japansk soja
2 msk olja (helst inte oliv)
några skvätt citronsaft
2 msk honung
1 tsk riven ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
Häll ner samtliga ingredienser i en plastpåse, i med köttet. Marinera MINST 4 timmar. Bäst resultat får du om du marinerar ett dygn innan.
2 kommentarer:
Det ser väldigt gott ut, måste prova det någon dag. Något förslag på vad man kan äta till, annat än det du gjorde?
Tack för tipset med pizzabullarna! ;)
Oj, du kan egentligen äta vad du vill. Dina favorittillbehör! Men en kall sås är ett måste till. Varför inte min potatissallad (med sparris och pesto), en kall sås & grönsallad? Den här kycklingen passar till det mesta!
Testa pizzabullar, perfekta att frysa in & plocka fram :-)
/Sara
Skicka en kommentar