söndag, april 03, 2011

Mjuk citronkaka

Mmm... syrlig & luftig kaka som bakades till söndagens födelsedagskalas
för min Daniel. Pudra gärna florsocker över kakan innan servering eller 
glasera den med florsocker, citronsaft & rivet citronskal (läs här)

Vispa rumsvarmt smör, socker & rivet citronskal

 Smörj & bröa din favoritform

 Pudrad citronkaka!



 100 g smör
1,5 dl socker
2 tsk rivet citronskal
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk pressad citronsaft
2 msk mjölk
Se till att smöret är rumsvarmt eller kör det lite i mikron - dock utan att det smälter. Sätt ugnen på 200 grader. Riv skal av citronen fint. Vispa smör med socker och det rivna citronskalet. Tillsätt sedan ett ägg i taget under kraftig vispning. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Blanda ner mjölblandningen lite i taget i äggvispet. Vispa INTE, utan rör. Tillsätt citronsaft och mjölk. Smörj och bröa en sockerkaksform typ springform, avlång form eller form med hål i mitten. Grädda citronkakan mitt i ugnen i 30 minuter tills den fått fin färg och är genombakt. Stjälp upp citronkakan och låt svalna. 


Inga kommentarer: