måndag, april 11, 2011

Jamie Olivers "Beef sandwich"

Efter en elvatimmarsdag på jobbet gråter man inte när sambon gjort middag (eller ja, kvällsmat blev det ju). Det bjöds på varm baguette! Egentligen, enligt Jamie, skall det vara ciabattabröd. Men who cars?Fylld med biff, ruccola, paprikasalsa & pepparrot!

4 personer

4 ciabattabröd
olivolja
pepparrotsvisp
ruccola
250 nötkött (ryggbiff, rumpstek, entrecote mm)
Salsa


Biffen

ca 250 gram skivad biff (Rumpstek använde Jamie)
salt & peppar
olivolja
torkad timjan


Krydda med salt & peppar och klappa in timjan, ringla över olivolja och stek i grillpanna till medium. Gör salsan direkt på skärbräda under tiden köttet steker. Lägg sedan upp köttbiten på skärbrädan ovanpå salsan och vänd runt. Låt vila.

Salsan

1 näven grillad, inlagd röd paprika (finhacka/mosa)
1 knippe färsk persilja (finhacka)
Balsamvinäger
Olivolja
Svartpeppar
Hacka paprika + persilja på skräbrädan och krydda direkt därpå med balsamvinäger, olivolja och svartpeppar. Låt biffen ligga och gotta till sig i salsan medans den vilar.
Och det sista…

Ringla över olivolja på brödet. Låt brödet bli varmt i grillpannan (med snittytan nedåt) under tiden köttet vilar. Bred sedan på pepparrotsvisp på botten av ciabattan. Lägg på ruccola så det täcker. Skär sedan biffen i tunna sneda skivor. Lägg upp på brödet. Ös över salsan och köttsaften från skräbrädan. På med locket och hugg en kniv i mitten så håller sig mackan på plats när den skärs upp.
 

Inga kommentarer: