tisdag, maj 03, 2011

Chokladfrosting






Varför är frostingen olika mörk? Det beror på att jag varierat mängden kakao...

Supergod och enkel frosting som du snabbt vispar ihop - endast en bunke + elvisp behövs! Lagom söt är den också. Den här måste du prova, du kan inte misslyckas. Testa dig gärna fram med kakaon, ju mer du tar desto mörkare och smakrikare blir frostingen.

Frostingen stelnar helt i kylskåpet om du förvarar dem där, så tänk på att ställa fram dem 5 minuter innan de skall ätas! Kan frysas!

Jag brukar frysa in ett gäng nyspritsade cupcakes för att sedan ta fram när det väntas fika. Smakar som nybakade!

24 mini/12 normala

200 g rumsvarmt smör
2 msk mjölk/grädde
1 tsk vaniljsocker
4-6 msk kakao
ca 4 dl florsocker

Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt mjölk/grädde och vaniljsocker. Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämnt och krämig frosting. Sikta sedan i kakaon. Sätt en tyll i en spritspåse och fyll påsen med frosting. Spritsa dina cupakes och dekorera med t ex strössel.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur mycket vaniljsocker???

Sara sa...

Upp till dig men ca 1 tsk :-)

Kram Sara

Maria sa...

Tack, då tar vi 1 tsk :)
Gjorde med kaffefrostingen förra helgen, supergoda! Idag blir det vaniljmuffins med choklad Mmmmm!
Tack för en superbra blogg!