Fantasin flödar! Först kaffecupcakes ... sen med vanilj- och passionfruktsyoghurt. Och sist ut med chokladlinser. Kanske inget sensationellt men ändå! Precis som med yoghurtcupcakesen så fyllde jag formarna för mycket och det pöste över. Men men .. goda ändå. Stoppa i vad du vill, jag hade just de här karamellerna hemma. Vad tror ni om att fylla med geléhallon? Är det helt uppåt väggarna?
48 minimini/24 mini/12 normala
125 g smör
1 ägg
2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
chokladlinser
Smält smöret, ställ åt sidan. Blanda samtliga torra ingredienser i en skål. Vispa ner ägget och yoghurten i det smälta smöret. Blanda försiktigt samman det med de torra ingredienserna. Rör bara precis så att allt blandat sig med en slickepott. Det ska se grynigt & klumpigt ut. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Om du har små formar ställs de direkt på plåten. Tryck ner en lins i varje cupcake. Grädda i 180 grader i cirka 25 minuter för normala, 11-13 minuter för mini och 8 minuter för minimini.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar