Jag har länge tänkt baka med smaksatt yoghurt och med glass. Idag slog jag till!
Verums yoghurt med vanilj- och passionsfrukt blev smaksättningen. Det blev riktigt bra! De blev saftiga och lagom söta. Dock fyllde jag formarna för mycket och det pöste över och de var svåra att få ur. Men goda ändå!
48 minimini/24 mini/12 normala
125 g smör
1 ägg
2 dl Verums yoghurt med vanilj och passionsfrukt
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
2 dl Verums yoghurt med vanilj och passionsfrukt
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
Smält smöret, ställ åt sidan. Blanda samtliga torra ingredienser i en skål. Vispa ner ägget och yoghurten i det smälta smöret. Blanda försiktigt samman det med de torra ingredienserna. Rör bara precis så att allt blandat sig med en slickepott. Det ska se grynigt & klumpigt ut. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Om du har små formar ställs de direkt på plåten. Grädda i 180 grader i cirka 25 minuter för normala, 11-13 minuter för mini och 8 minuter för minimini.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar