söndag, juni 26, 2011

Kyckling med sås på rostad paprika & vitlök

Fryst kycklinginnerfilé är en favorit. Det tinar fort, tillagas snabbt och blir oerhört mört (om man inte tillagar den fel, dvs på tokhög värme och länge). Den här rätten svängde Daniel ihop. Allt tillagat på en plåt! Kyckling + grönsaker till såsen. Sen samlade han ihop grönsakerna och la i en kastrull, mixade ihop och tillsatte lite grädde. Enkelt va? Denna gång blev det en grönsallad och vitlöksbröd till, men det är ju såklart valfritt.
Sås
röd eller gul paprika
cocktailtomater
gul eller röd lök
vitlök
tomatpuré
hönsbuljong
olivolja
honung
salt
peppar grädde

Lägg kycklingen i en ugnssäker form/på en plåt. Salta och peppra. Lägg på ingredienserna till såsen, förutom grädden. In i ugnen i 175° i 20 - 25 minuter (om du har innerfiléer). Häll över det som blivit sås, i en kastrull. Mixa och tillsätt grädde. Servera med sallad och bröd, ris eller potatis.

2 kommentarer:

Jessica sa...

Lagade kyckling med den såsen idag (fast utan tomatpuren) åhhh såå gott!!!! Gjorde extra rostade grönsaker som vi åt till. Åt den sista såsen som inte gick åt med sked!!! Detta kommer bli en favorit!!! Undrar bara hur ni gjorde med honungen o fonden, hade ni det på råvarorna i ugnen eller tillsatte ni det sen när ni gjorde såsen??

Sara sa...

På plåten, men spelar ingen roll :-) Visst är det supergott?!

Kram Sara