Här gräddad i stor form i 17 minuter
Här gräddad i stor form i 17 minuter
Här gräddad i mindre form i 20 minuter
Här gräddad i mindre form i 20 minuter
Det här är ett "klassiskt", snabbt och klockrent recept på kladdkaka. Det cirkulerar på var och varannan blogg och nu även på min.
Du rör (inte vispar!) snabbt ihop smeten och resultatet är en perfekt, kladdigt god kaka. Jag tycker den blir godast om du serverar den kylskåpskall, helst dagen efter du bakat den (låt den iaf stå minst 3 timmar).
Servera med glass eller grädde.
2 ägg
2 1/2 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker med en slev tills det blir poröst (INTE vispa, du vill inte ha in luft i en kladdkaka). Blanda samman med resten av ingredienserna, blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr. Häll ner smeten i en bröad/mjölad form. Grädda i mitten av ugnen, 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill att den ska vara. Jag gräddar den i 17 minuter när jag har en stor form, 20 minuter när jag har en mindre! Då blir den kladdig men inte för lös.
5 kommentarer:
Åh det såg så gott ut så nu står min kladdkaka i ugnen efter ditt recept! Men har tyvärr ingen choklad hemma att riva över :(
Lena..chokladen är bara en bonus - det är kakan som är god. Hur blev den? :-)
Kram Sara
Man skulle INTE vispa skrev du, men vad gör man då?? menar du att man ska låta bli elvispen?:)
Tacksam för snabbt svar!!
När man gör kladdakak ska man ALLTID blanda ihop med en sked, man ska inte vispa med elvisp :-)
Lycka till!
Kram Sara
Kvällen är räddad!
Skicka en kommentar