måndag, juni 20, 2011

Kycklingkebab

Tacka vet jag snabba, nyttiga lösningar. Färdigstrimlad och färdigkryddad kycklingkebab är en sådan. Finns på Ica och Willys för runt 80 kr/kg. Till det serverar jag grönsaker och en kall "kebabsås" som du snabbt slänger ihop själv. Först en syrlig bas som t ex Kesella 10%, gräddfil, turkisk yoghurt, creme fraiche och sen kryddar du med vitlök, spiskummin, honung, salt, cayennepeppar, curry, gurkmeja, citron, oregano och dragon. Egentligen ska det vara pitabröd (recept finns här) men idag blev det mjuka tortillas (se recept här). Vet man med sig att man skall äta tacos eller kebab tycker jag man ska baka brödet själv. Det går supersnabbt, speciellt tortillasbröd som inte kräver jäsning!



1 kommentar:

K sa...

Jag tycker att den var väldigt söt innan, kändes väldigt hemtrevlig.
Men omväxling förnöjer...;-)