måndag, juli 18, 2011

Brysselkex

En klassisk mördegskaka med god kolasmak (men då måste du ha smör!). Går snabbt att blanda ihop i mixer´n. Brukar ha en strykande åtgång på kakfaten. Går såklart, precis som alla andra småkaor, att frysa. Men förvarar du dem i en plåtburk håller de sig lääääänge.





50 st

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör

garnering
socker
karamellfärg

Hacka/mixa ihop till en smidig deg. Rulla till 2 st rullar, ca 5 cm i diameter. Blanda strösocker med karamellfärg och strö ut på bakbordet. Rulla rullarna i sockerblandningen. Skär rullarna i tunna skivor, lägg på plåt med bakplåtspapper. Gräddas i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 10 minuter. Akta så du inte bränner kanterna. Låt kakorna svalna på galler. 

Inga kommentarer: