Jag är visst inne i ett basilika-stim. Blev en hel kruka över från gårdagen och den ena har jag redan tryckt ner i rabatten och av den som var kvar gjorde jag en GRYMT god basilikasås. Blev själv förvånad över hur gott det blev! Jag stekte kycklinginnerfilé och hade till, men det funkar även med fläskfilé. Det här ska jag bjuda på nästa gång vi får gäster, men ska lägga ner mer möda på upplägg och garnering. Testa det här, det kommer bli en favorit!
2 personer
valfri pasta
kyckling eller fläskfilé
1 1/2 dl grädde (jag använde 15 %, ju fetare desto godare)
1/2 kruka färsk basilika
1 msk kycklingfond (på flaska)
2 msk vitt matlagningsvin
salt
svartpeppar
en knivsudd socker
Maizena
Koka upp grädde, fond, vin och kryddor. Riv ner basilika och mixa med en mixerstav. Red med Maizena så såsen tjocknar. Vänd ner pastan, smaka ev av med mer salt och peppar. Låt pastan ligga några minuter i såsen, så den drar åt sig av alla smaker. Lägg upp på tallrik och servera med t ex kycklingfilé eller fläskfilé.
4 kommentarer:
Detta verkar underbart gott! Ska laga och överraska pojkvännen på lördag, för det här är lyx!
Gillar din blogg :) Kram och tack!
Åh tack!! Ja, visst är det gott OCH enkelt?! :-)
Kul att du gillar min blogg!
Kram Sara
Helt underbar, fantastisk god sås!Tack, Sara! Det blev en bra start på fredagskvällen.
Maria
Hej Maria, va söt du är som testar mina recept. Kul att ni gillade det! Trevlig helg :-)
Kram Sara
Skicka en kommentar